fbpx

DeToKin tarina

Tässä DeToKin tarinassa kerron, mistä yrittäjyyden idea lähti alkuun. Päätin kääntää uuden sivun työelämässä vuonna 2006, kun minun täytyi tehdä ratkaisu, joka tukee perheeni hyvinvointia. Aloitin opiskelun sairaanhoitajaksi, yrittäjyys oli ajatuksissa jo tässä vaiheessa. Tavoitteeni oli saada tehdä merkityksellistä työtä riittävällä ajalla ja laadulla.

Ensimmäisenä opiskeluvuonna tuntui, että olin valinnut väärän koulutusalan, mutta jatkoin opiskelua. Lopulta opiskelussa tuli vastaan mielenterveysjakso, jossa mentiin pintaa syvemmälle, nyt palaset loksahtivat kohdalleen. ”Tämä on minun juttu!”

Erikoistumisen tuoma osaaminen

Valmistumiseni jälkeen työssä tuli itselle tunne osaamiseni riittämättömyydestä depressioasiakkaiden auttamisessa, joten lähdin syventämään osaamistani depressiohoitajan koulutukseen. Erikoistumisen tuomaa osaamista pystyin hyödyntämään monipuolisesti asiakkaideni hyväksi. Työni oli asiakassuhteissa palkitsevaa, kun pystyin auttamaan asiakkaita sairauden tai elämän tuomissa haastavissa tilanteissa. Hienointa oli nähdä muutosprosessit asiakkaiden elämäntilanteissa ja voimavarojen löytäminen, sekä niiden käyttöön ottaminen.

Keskustelujen myötä ryhti suoristui

Asiakkaassa muutosprosessi näkyi ihan fyysisesti, tapaamisten alussa katse ohjautui lattiaan ja ryhti oli lysähtänyt. Keskustelujen myötä ryhti suoristui, ilon aiheita alkoi löytyä elämässä ja katse suuntautui tulevaisuuteen. Yksi asiakas sanoi viimeisellä käynnillään,”tämä oli hyvä välietappi.” Olin siis onnistunut tekemään itseni tarpeettomaksi, hieno kiitos työstä.

Ajatusten kirkastustilanne ja eteenpäin työntävä voima

Työnkuvani ja henkisten voimavarojen ylläpitämiseksi minulla oli työni tukena yksilötyönohjaus. Työnohjauskeskustelut olivat minulle ajatusten kirkastustilanne ja eteenpäin työntävä voima. Työnohjauksesta lähtiessä minulla oli ajatus, miten seuraavaksi toimin. Käydessäni työnohjauksessa, minulle vahvistui myös kiinnostus kouluttautua työnohjaajaksi, jota lähdin seuraavaksi opiskelemaan.

Yritykselle nimi DeToK

Voimavarakeskeisen työnohjaajakoulutuksen loppusuoralla päätin aloittaa yrittäjyyden, yritystoiminta käynnistyi toukokuussa 2017. Yrityksen nimi DeToK tulee erityisosaamisestani Depressio, Työnohjaus ja Kriisityö, sekä Konsultaatiot. DeToK:in missio on ajatusten uudelleen järjestäytyminen, uusien näkökulmien ja oivallusten löytäminen, sekä ihmisten toimintakyvyn ylläpitoja ja huoltaminen.

Työnohjausta tehdessäni nyt päätoimisena yrittäjänä huomaan saman vaikutuksen omissa työnohjausasiakkaissani, kun kysyn, miten se viimekertainen asia? Saan usein vastauksen, ”se on hoidettu tai menossa eteenpäin.”

Työnohjaus on henkisen hyvinvoinnin huoltamista ja ylläpitoa

Työnohjaus on pintaa syvemmälle menevä palvelu. Työnohjaus on henkisen hyvinvoinnin huoltamista ja ylläpitoa, jotta työkyky säilyy. Tavoitteeni on tukea asiakkaideni työssä jaksamista ja mahdollistaa heidän toimijuutensa kasvaminen ammatillisesti heille tärkeissä asioissa. Ajattelen, että työnohjauspalvelu tulisi kuulua kaikille ammattialoille, sen työkykyä suojaavan ominaisuuden ja eteenpäin vievän voiman vuoksi.

Lue myös: Esittely