fbpx

Kiitos, kun jaat kavereillesi!

Lähiluonto voimavaraksi kortit. ©Maarit Vihiniemi

Valokuvakortit: Lähiluonto voimavaraksi kortit voit ostaa DeToKin verkkokaupasta-> Verkkokauppa ja sopia toimituksesta erikseen tai hakea Salosta. Yhteystiedot sivun lomakkeen kautta voit tiedustella korttien ostamista minulta. ->Yhteystiedot

Lähiluonto voimavaraksi kortit ovat syntyneet lähiluonnossa vastaan tulleista kuvatuista hetkistä ja asioista. Luontokuvien ottaminen kameralla harrastuksena on aikaa vievää toimintaa, siinä on vierähtänyt mukavasti useampi vuosikymmen. Kokemusta luontokuvaamisesta on karttunut sen suurempia paineita ottamatta.  

Valokuvaaminen on hyvinvointiani tukeva harrastus, kuvaamalla luontoa asioihin saa myös uudenlaista näkökulmaa, joka auttaa näkemään asioiden moninaisuuden. Kävelylenkeillä luontoa kuvatessa pystyy tyhjentämään omaa mieltä ja olemaan hetkessä kiinni keskittymällä vain parhaan kuvakulman löytämiseen. 

Lähiluonto voimavaraksi projektini käynnistyi jo keväällä 2016, vuosi ennen yrittäjyyttä. Opiskelin tuolloin voimavarakeskeiseksi työnohjaajaksi. Työnohjaajaksi opiskellessa ajattelin, että hyödynnän ottamiani luontokuvia tulevissa työnohjauksissa ja näin olen tehnyt jo kuuden vuoden ajan hyvällä menestyksellä.

Palaute luontokuvista

Palaute ottamistani luontokuvista ryhmissä on ollut positiivista, joka on osaltaan rohkaissut valokuvien tuotteistamiseen kaupalliseksi tuotteeksi. Valokuvakorttien avulla olen auttanut ihmisiä siirtymään työstä työnohjauksen tilaan. Lähiluonto voimavaraksi menetelmälläni sain ihmiset keskustelemaan asioista, jotka heidän työyhteisössään tarvitsevat tilaa yhteiselle dialogille.

Avainlipputuote on tehty Suomessa

Lähiluonto voimavaraksi korteille on myönnetty Avainlippumerkki

Tuotteelle on myönnetty Avainlippumerkki, josta lisää sivulla:

Lue myös sivulle-> Valokuvakortit

Tutustu myös-> Sinivalkoinen valinta, Avainlipputuote

Tuotteen toteuttamiseen lisäpotkua

Silmiini osui viime keväänä luontoyhteysohjaajan koulutus Muurlan opistolla, johon ilmoittauduin mukaan. Tähän opiskeluun liittyen, jokaisen opiskelijan tuli tehdä lopputyö luontoyhteyteen liittyen. 

Minulla oli ollut pitkään idea mielessä hautumassa ja nyt lopputyö toi tuotteen toteuttamiseen lisäpotkua. Tuli aika lähteä toteuttamaan tuotetta, joka sopisi erinomaisesti päättötyöksi luontoyhteysohjaaja opintoihin ja myytäväksi tuotteeksi DeToKille.

Lähiluonto voimavaraksi kortteihin olen valinnut kuvia, jotka herättävät mahdollisimman paljon ajatuksia. Korttipakka sisältää 95 kuvaa värillisenä ja mustavalkoisena eli yhteensä 190 kuvaa eri tunnelmilla Salon lähiluonnosta. Valokuvat olen otattanut lähiluonnosta loppukevään, kesän ja alkusyksyn aikana. Kuviin ovat päässeet mukaan esimerkiksi kissat, lähiluonnon eläimet, perhoset, ötökät, kukat ja puut. 

Klikkaa sinistä tekstiä ja katso videoesittely Lähiluonto voimavaraksi korttien käyttömahdollisuuksista-> Valokuvakorttien käyttömahdollisuuden

Lähiluonto voimavaraksi korteilla luonnon saa tuotua moneen ympäristöön

Luonnossa on paljon kauniita mielen hyvinvointia tukevia ja tunteita rauhoittavia asioita. Näitä lähiluontokuvia käyttämällä voit rauhoittaa asiakkaasi mieltä ja vähentää stressin sekä kiireen tunnetta. “Lähiluonto voimavaraksi korteille” voit antaa luontokokemuksen asiakkaillesi monenlaisissa ympäristöissä ja tilanteissa. 

Lähiluonto voimavaraksi korttien käyttö

Lähiluonto voimavaraksi kortteja voit käyttää yksilö- ja ryhmätyöskentelyn tukena työssäsi esim. ohjaus-, opetus-, sote- ja kasvatusaloilla, sekä terapia työssä. Ammattilaisen käytössä kuvakortit toimivat työvälineenä tukien tunteiden ja asioiden käsittelyä tai sanoittamista. Voit kysyä tunnetiloja ja asioita kuvien kautta asiakkaaltasi tai asiakasryhmältäsi. Lähiluonto voimavaraksi kortit ovat tehokas keino vahvistaa itsetuntemusta ja tuoda luonnon vahvistava kokemus asiakkaan luokse.  

Osta työyhteisöön kortit täältä-> Verkkokauppa

Lähiluonto voimavaraksi korttien valmistuksessa on huomioitu ekologisuus

Lähiluonto voimavaraksi korttien alkuperäiset valokuvat olen kuvannut pääasiassa kävelylenkeillä. Korttien luontokuvat on kuvattu ja valmistettu Salon alueella. Kuvakorttien materiaali on Suomesta ja korttipakkauksen materiaali on Ruotsista peräisin. Korttien ekologinen jalanjälki on näin saatu mahdollisen pieneksi. 

Lähiluonto voimavaraksi korteissa on huomioitu eettisyys

Lähiluonto voimavaraksi korttien kuvien valokuvien kuvaamisessa olen huomioinut eettisyyden. Valokuvaamisessa ja korttien valmistuksessa on käytetty mahdollisimman vähän luonnon luonnonvaroja. Korttien materiaaliksi on valittu uusiutuva luonnonvara ja mahdollisimman ekologinen materiaali.

Kuvat olen kuvannut lähiluonnosta vahingoittamatta ympäristöä ja häiritsemättä luonnontilaa ja eläimiä. Kuvilla on tarkoitus auttaa ihmisiä, työyhteisöjä ja ympäristöä. Valokuvat ovat kaikille ikäryhmille sopivat, niillä on iloa ja voimaa tuottava vaikutus oikein käytettynä.

Jos haluat ostaa yhden tai kaksi korttipakkaa toimipisteeltä Salosta, pääset yhteydenottolomakkeelle tältä sivulta-> Yhteystiedot

29.5.2023 / 17.3.2023 DeToK, Maarit Vihiniemi, Työnohjaaja (STOry) ja prosessikonsultti.

Kiitos, kun jaat kavereillesi!